afis

Distribuția:

Vincenzo: Mircea Postelnicu
Marta: Sabina Brândușe
Sabino: Rareș Pîrlog
Angela: Ecaterina Hâțu
“Sistemul”: Dragoș Ionescu

Regia și scenografia: Vlad Cristache
Traducerea: Eva Simon
Fotografii: Ciprian Iorgu, Andrei Runcanu
Premiera: 13 şi 14 iunie 2015

 • + -

  Prezentare

  „SĂ RÂDEM CHIAR ŞI ATUNCI CÂND NU E NIMIC DE RÂS“

  Născut la Terlizzi (Bari) în 1974, actorul şi scriitorul Michele Santeramo este unul dintre cei mai prolifici şi mai jucaţi dramaturgi italieni ai momentului. Din 2001, anul debutului său ca dramaturg, a scris peste cincisprezece piese.
  Prin „Revanşa”, Santeramo dovedeşte că ştie să facă dintr-un text un ţesut viu, în care palpită rănile noastre zilnice, oblojite de hazul de necaz. Cum reacţionezi când, deodată, viaţa începe să curgă împotriva ta şi simţi că te sufoci de atâta nefericire ca într-un sac de plastic, unde eşti aruncat ca un deşeu?
  Nefericirea are glasul câinelui tău care latră ori de câte ori aude cuvântul „expropriere“, pentru că proiectul unei căi ferate îţi ia pământul, singura ta sursă de venit.
  Nefericirea are gust de omletă şi de paste cu sos, ingurgitate zilnic pentru a minţi foamea.
  Funcţionari publici, bancheri, doctori, avocaţi, toţi îţi arată că lucrurile normale sunt un lux care nu e de nasul tău.
  Cu toate astea, important este „să nu te resemnezi” şi „să râzi chiar şi atunci când nu e nimic de râs”. Acestea sunt cele două roţi ale scripetelui care începe să te ridice când ai ajuns în adâncul prăpastiei.

  Raluca Naclad, secretar literar

 • + -

  Galerie foto