Teatrul Tineretului – la Festivalul Internațional de Teatru Nou Arad

Teatrul Tineretului – la Festivalul Internațional de Teatru Nou Arad

Spectacolul Ludibrium  a fost selectat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Nou, de la Arad, ediția a V-a, care se desfășoară în perioada 6 – 14 mai 2017. Reprezentația va avea loc luni, 8 mai, ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad.

Spectacolul Teatrului Tineretului este integrat secțiunii Focus Andrea Gavriliu, dedicate „unei artiste cu evoluție remarcabilă în teatrul românesc, de o incontestabilă originalitate și prospețime a viziunii, un mic geniu ludic“, după cum declară Claudiu Groza, critic de teatru, selecționerul festivalului. Celelalte spectacole ale secțiunii sunt: Iarna de Jon Fosse, regia Mihai Măniuțiu, coregrafia: Andrea Gavriliu,Teatrul „Nottara”, București; d’ECOurage, un spectacol de Andrea Gavriliu, Teatrul Național Cluj-Napoca; O femeie după Peter Esterhazy, un spectacol de Andrea Gavriliu, Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea „Babes Bolyai” Cluj-Napoca.

Cealaltă secțiune a festivalului este Focus MicROmania, reunind spectacole „despre România cea mică, România întâmplărilor de zi cu zi, România vieților noastre și a năravurilor personale/colective de care ne izbim cotidian“ (Claudiu Groza).

(Raluca Naclad, consultant artistic)